torsdag 9 april 2009

Det blåser en vind...

Igår såg jag uppdrag granskning. Idag såg jag först Existens och sedan PLUS...Jag som knappt ser på tv och när jag gör det ser jag på sådant som kan hjälpa mig koppla av. Inte sånt som plågar min redan trötta hjärna.

Uppdrag granskning diskuterade åter allt det här med krossade kistor etc... för mig och förmodligen många med mig är det bisarrt att det ens är ett ämne som behöver diskuteras, men tydligen eftersom det är på tapeten igen. Existens diskuterade, i bland med fler fina ord än med betydelser, om huruvida segregeringar via val så som: Kristen vårdcentral, muslimsk skola etc var bra eller dåligt. För mig är det vansinne... Varför vill vi införa fler orsaker att skilja oss åt? Varför göra så att jag blir derinerad av vad jag tror på? Om jag då inte tror på något alls upphör jag då att finnas? Om jag faller och bryter benet intill en muslimsk vårdcentral får jag inte vård då?

Har sett på nära håll människor som försöker hålla andra från samma land borta från att försvenskas. De så att säga självsegregerar sin grupp. Och är mer arbetslösa än andra grupper, har färre svenska kontakter etc... folk inom deras hirarki får maffia pondus och kan med hot, löften och våld hålla andra på sin plats. Skulle deras barn hamna i separata skolor skulle det fortsätta i generationer, nu kan jag bara hoppas att det går över när store tuppen inte orkar med sin tyranni längre...

I grund och botten är vi alla lika. Hud, hår och ögon är inte det vesäntliga - utan värderingar och förmåga att samleva trots meningsskiljaktligheter... Om du vill be till Allah, eller inte be alls vad har det med mig att göra? Det blir inte mitt problem/intresse förrän du försöker pådyvla mig dina åsikter. Och det behövs inte, vi kan umgås och ha samma värderingar utan att hamna i detta.

Slog över när eftertexterna kom och se man på, Sverker i full action. Han måste ju vara kult - det finns ingen som honom eller hur? Är han alltid kissnödig? Eller blir han lika upprörd och berörd av att människor blivit orättvist behandlade som om vilka solglasögon han borde välja?

Värsta mardrömmen måste ju vara att hamna framför honom där han ogillar ditt företag eller vad du står för? Som en liten korsning mellan piraya och chiuaua studdsar han på och gläfser... och du har ingen chans!

Idag talade man om vindkraftverk... mitt intresse vaknade till liv. Det vore ju något för vår förening eller hur? Men hur ska man hitta fakta och övertyga dem om det? Att komma på ett möte med halvtaskig info då är man sågad innan man hämtat andan, men orkar jag ta reda på fakta? Jag kan ju bara luta mig tillbaka och låta saker vara som dom är. Andra kan ju det! Varför är det så svårt för mig?

Det kanske handlar om sömn i slutändan. Om man fick sova kanske vindkraften hade en chans? Men var gång jag funderar på det så gnäller antingen den ena eller den andra... "MAMMA mitt täcke har ramlat i golvet" Som om jag bryr mig? Plocka upp det då ungj... raring... eller bara rätt och slätt "Iiiiiieeehhhh snyft buhu buhu" Ingen idé ens tänka ut ett argument eftersom hon inte förstår det ändå... så bara pallra sig dit, leta rätt på en napp och få tyst på gnället... sen hinner man ofta tillbaka till sängen och täcket för att åter fundera på sova. När ögonfransarna möter kinden så är det någon som måste tjuta om något...

Men vinden då? Miljön, elkostnaden...ZzZzZZzzzZZz

2 kommentarer:

  1. Puhh, det där låter som något väldigt konstruerat! Låtsasproblem, eller hur? För vad är det för skillnad mellan en kristen, en muslims, en buddistisk eller en hinduistisk vårdcentral???
    Att de orkar, eller snarare: att de inte skäms att slösa bort våra skattepengar på sådant trams!!!
    Hittade en blogg från USA som kanske intresserar dig? http://medusasmuse.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Jag tycker inte vi ska ha segregerade vårdcentraler, känns helt fel för som du säger - alla skall ju behandlas på samma sätt...

    SvaraRadera