måndag 20 april 2009

Var aktsam om ditt mobilnummer!

Alla är ju på facebook, mer eller mindre. Och alla där deltar ju i tävlingar, mer eller mindre. Så när jag fick en blinkande ruta framför mig om att si och så många av mina vänner deltagit i en speciell tävling fick jag för mig att prova.

Det har kostat mig 480 kronor! Hittills, vill säga.

Vad som hände är att jag svarade på lite frågor och fyllde i ett formulär. De ville ha det vanliga, namn och adress och sånt men även mitt mobilnummer. Visst - jag är kanske lite naiv, men inte DUM! Det såg helt okej ut, skrev jag numret skulle jag få resultatet mailat till mig.


Jag har fått sms:at Goodies. Som jag inte öppnat eftersom jag tänkt att antingen är det reklam eller virus och inget av detta vill jag ha så radering utfördes.

Idag har jag ringt företaget som fakturerat mig; Telia, de lät lite oroliga om att det kanske rörde sig om bedrägeri men ändå måste jag betala räkningen annars blir det kronofogden.

Så fick jag ett e-mail till företaget så jag mailade dem Echovox heter dom. Jag ringde också tog två samtal med långa väntetider innnan jag slutligen fick tag i en avvaktande tjej som lät surig. 

Nä jag skulle inte slippa någon räkning - jag hade ju fyllt i mitt mobilnummer på facebook.

Jag var oerhört förbannad och frågade (ändock med behärskad röst) om hon visste ifall dom var polisanmälda ofta? 

Aldrig som hon visste.

Lägg till en anmälan nu då sa jag, för jag anmäler er för jag har inte bett om detta och inte gått med på detta och inte mottagit något jag beställt eller haft någon nytta med...

För vad jag tydligen fått enligt henne var spel - jag premunerade på spel...SURE...det är ju jag upp idagen...

Jag har polisanmält, varnat alla jag känner på alla sätt jag kan komma på och mailat PLUS!

Här kan ni läsa mer:

http://niklaspalmer.wordpress.com/2008/12/21/bedragare-echovox-sa/

http://www.alltforforaldrar.se/snack2/showthread.php?t=1110872

1 kommentar:

  1. Himlar vilka skitskojare som finns där! De borde kunna sättas åt, om bara viljan fanns hos de styrande, (tänker på Ipredlagen), men det är ju bara privatpersoner som blir skinnade och i andra fall är det mäktiga skivbolag.... Telia borde skärpa sig och ta lite ansvar! Stackars dig!
    /Liselotte

    SvaraRadera