lördag 7 mars 2009

De åkte hiss med femåringar - dålig uppfostran!

Kön bestod av fyra barnvagnar. Alla vagnar ingick i familjer av 2-4 personer. De stod tappert väntande på led vid hissen. Då öppnades dörrarna. Två kvinnor i 40 års åldern stod där inne med sina barn. Ålder på ungarna kanske var 5-8 år. De vände helt enkelt ryggen åt oss som köade och lät hissdörren gå igen medan de åkte vidare.

Jag skulle blivit generad och gett mig ur hisseländet. Folk som inte kunde använda rulltrapporna eller de vanliga trapporna skulle alltså vänta ytterligare därför att dessa personer inte hade ... ja vaddå? Åkt karusell på ett par år? 

Varje gång jag är på stan händer det här. Jag blir faktiskt asförbannad. Rullstolar, pensionärer med rullatorer, barnvagnar, folk på kryckor etc får vänta och vänta medan ungdomar, fullt friska vuxna och föräldrar med barn stora nog att använda andra "färdmedel" roar sig eller latar sig eller vad det nur är.

Är det lättja? Att åka hiss? Jag menar - vem i hela fridens namn står och väntar och väntar vid hissen när rulltrappan är tio gånger snabbare? Det måste ju vara något sorts barnsligt intresse av att åka hiss som gör att folk utan behov ska ta upp tid för de som behöver den...

När vi kom hem från Australien höll jag på hamna i storbråk i samma hiss. En kvinna och en man med deras två barnvagnar gick in i hissen. Jag frågade vänligt om jag också kanske rymdes. 

"Nej" fräste kvinna vände mig ryggen på ett jävligt oförskämt sätt. Där vi just varit i Australien hade samma procedur bestått i ett tappert försök att göra det möjligt för en tredje barnvagn att rymmas i hissen och detta med ett leende. Jag är glad att jag inte höll i en kartong ägg för då hade det blivit krig.

Jag vill gå så långt som att säga att ifall du som vuxen åker hiss med barn som inte sitter i vagn och inte har något handikapp som kräver hissåkeri faktiskt uppfostrar barnen att brista i respekt och att vara själviska samt lata. Och någon gång när jag lider av mens, eller har blivit allmänt uppretad någon annanstans kommer jag att fräsa ifrån mig vid hissen.

DET ÄR DÅLIGT UPPFÖRANDE!

Förresten - ta trappan, ingen av oss behöver mindre motion snarare mer!

3 kommentarer:

  1. Take a look at this to see the real horror of elevator travel! http://www.imdb.com/title/tt0087622/

    SvaraRadera
  2. Kanske du kan rekommendera några person som skulle kunde åka på en sådan hiss?

    SvaraRadera
  3. Well if I die and come back as a lift... you never know what I would do hey? You might have given me an after death mission?!

    SvaraRadera