måndag 2 mars 2009

När storebror blir bäbis

Sportlovet kommer, hela dagen är vi tre. Det är jag, sonen på 7 år och dottern på 9 månader. Plötsligt har man två små bäbisar. Han hänger i mig hela tiden, vill leka med konservburkar och skedar, saknas bara att han vill ha en napp intryckt i munnen och blöja också. Varifrån kommer detta? Hänger inte med?

Sen, han som alltid varit go mot sin syster tycks bara vilja reta henne till vansinne. Istället för att leka MED henne roar han sig på hennes bekostnad, tar av hennes leksaker, håller fast hennes huvud etc. Jag tror jag har kommit  lösningen på spåret. 

Han har fått datorförbud pga av besatthet (har ni haft små pojkar så har ni säkert sett liknande syndrom) så vi bestämde oss för en veckas semester från Lego Batman och Lego Star Wars. Skönt, tänkte jag - men då händer det här istället. Och nu kan jag inte slå på skitdatorn och få andrum ens i en timme som förr... kan han vara så slug att han räknat ut att jag kommer sakna spelen lika mycket som han? 

Värst är det om någon kommer och hälsar på, och absolut värst om denne någon råkar säga hej till hans lilla syster... hm... sotis visserligen, men varför nu? 

Enligt rykten får man inte kasta barnen i soporna, förmodligen inte heller stoppa dom i frysen under ett par dagar eller glömma dom på leksaksavdelningen på coop - *host* så jag må försöka hitta en lösning eller hur? Utan att ge vika om datorspelandet, it's a game I can't afford to lose!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar